Uvanlig sterk novembermåned i boligmarkedet

Oslo Barcode
Carl O. Geving (Foto: Joakim Karlsen)

Aktiviteten i boligmarkedet er svært høy for årstiden å være, prisutviklingen er sterkere enn normalt, og det lite som indikerer at boliginteressen vil avta. Utviklingen bekrefter NEFs analyse av boligmarkedet i koronaåret 2020. Folk flest har fått bedre økonomi som følge av lave renter og nordmenn prioriterer boligkjøp høyt under pandemien, sier administrerende direktør i Norge Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Boligprisene i falt i gjennomsnitt med 0,1 prosent i november 2020, men det er uvanlig sterkt for årstidene å være.

Boligprisene er nå 7,8 prosent høyere enn for ett år siden, viser den ferske statistikken fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.

Rekordmange omsetninger

Veksten i antall omsetninger fortsatte i november når det ble solgt 8095 boliger i Norge. Det er 13,2 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 95 493 boliger i Norge, noe som er 6,1 prosent flere enn på samme tid i 2019. Og med all sannsynlighet kommer vi i 2020 for første gang å se over 100 000 bruktboliger omsatt på et år.

I november ble det lagt ut 6.972 boliger til salgs i Norge, noe som er 3,3 prosent flere enn i samme måned i 2019. Så langt i år er det lagt ut 98.111 boliger til salgs, noe som er 1,52 prosent færre enn på samme tid i fjor.

Etter et år med høy omsetning i bruktmarkedet og lav boligbygging er varelageret i ferd med å reduseres. NEFs medlemmer melder om moderat ordreinngang over store deler av landet i forhold til den høye omsetningen. Oslomarkedet er særlig presset, og det ligger til rette for relativt sterk konkurranse og prispress i månedene som kommer, sier administrerende direktør i Norge Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Det tok i gjennomsnitt 46 dager å selge en bolig i november 2020. Kortest salgstid hadde Oslo med 18 dager og lengst salgstid hadde Stavanger m/omegn med 63 dager.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november hadde Bodø m/Fauske med en oppgang på 1,5 prosent. I hovedstaden var det også en vekst på hele 1,1 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Kristiansand med en nedgang på 0,6 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo og Bodø m/omegn med en oppgang på 10,4 og 10 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 4,2 prosent.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no