Utfyller NEF-juridisk med masse eiendomsmeglererfaring

Linda Klokk er ny advokat i NEFs juridiske avdeling. – En stor forståelse for det praktiske når man skal tolke det teoretiske er gull verdt, sier hun!

Etter tøffe intervjurunder med mange høyt kvalifiserte kandidater, landet administrerende direktør Carl O. Geving og fagsjef Nina Fodstad Skumsrud på at Linda Klokk var den beste kandidaten til å ta over den ledige advokatstillingen i NEFs juridiske avdeling.

Etter at ansettelsen var klar i slutten av februar ble hun utstyrt med en bunke med fagbøker for å være best mulig rustet til å ta fatt på jobben fra 3. april.

Bred erfaring

Linda er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og kommer nå fra jobben som advokat og eiendomsmegler hos Sem & Johnsen. Hun har tidligere jobbet i Privatmegleren og hos Torbjørn Ek eiendomsmegling, samt to mindre advokatfirmaer.

Fortell kort om deg selv og bakgrunnen din?

– Mamma til tre spreke gutter, 41 år, bor på Skøyen. Har jobbet hovedsakelig med eiendom de første årene etter studiene frem til advokatbevilling og de siste 12 år som megler.

Hvordan blir det å gå fra å selge boliger – til å gi råd til eiendomsmeglerne?

– Det kan vel knapt bli noe bedre overgang når jeg nå går over til ren rådgivning. Jeg ser frem til å bruke mitt erfaringsarkiv ispedd kompetansen som jeg har opparbeidet gjennom studier og arbeide. Og så grugleder jeg meg til kontorlivet. En eiendomsmegler har en unik mulighet til å disponere tiden som hun eller han vil og det har jeg satt veldig pris på.

Hvilke erfaringer tror du blir viktigst å ta med i den nye jobben?

– Å ha levd i meglerhverdagen selv i mange år. Oppleve hvordan jussen virker i praksis. Yrket har de senere år blitt gjennomregulert og detaljstyrt og jeg har opplevd hvordan politiske skifter og regelendringer påvirker markedet, meglerarbeidet og kundegrunnlaget. En stor forståelse for det praktiske når man skal tolke det teoretiske er gull verdt.

Hvilke utfordringer ser du i denne jobben?

– Jeg har stor respekt for den høye kompetansen som de fagansvarlige besitter rundt omkring på meglerkontorene og den høye integriteten og kunnskapsnivået hos meglere flest. At jeg kan bidra til å heve kompetansen ytterligere ser jeg på som en spennende utfordring.

Mitt mål er at de som kontakter oss på NEF Juridisk skal sitte igjen med så anvendbare tilbakemeldinger som mulig som de kan ta med seg tilbake i sitt meglerarbeid. Det kan i den sammenheng bli en utfordring at det ikke alltid lar seg gjøre å megle frem en løsning slik jeg er vant til, der jussen er klar.

Hva gjør du når du ikke jobber?

– Da løper jeg etter gutta mine, trener, står på ski, holder meg oppdatert i boligmarkedet og er med gode venner.

Vi ønsker henne hjertelig velkommen på NEF-laget!

Nina, Katerin og Linda på NEF-juridisk avdeling treffer du på: juridisk@nef.no eller på telefon: 24 11 59 99

Les også: Nina blir fagsjef i NEF

Print Friendly, PDF & Email