SSB: Rekordmange omsetninger av eiendom

Forrige kvartal ble det omsatt eiendom for 130 milliarder kroner, noe som er den høyeste omsetningsverdien som er registrert i løpet av et kvartal.

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det i 3. kvartal var 51 000 omsetninger av fast eiendom. Det er 650 flere enn i samme kvartal i 2017, og hadde en økning i samlet verdi med 7 prosent. Boligeiendommer og fritidseiendommer utgjorde 90 prosent av antall omsetninger av fast eiendom.

Gjennomsnittsboligen på eiet tomt som ble omsatt kostet 3,8 millioner kroner, mens gjennomsnittet for bolig på festet tomt var 3,2 millioner kroner.

Flere salg i borettslag

Antallet omsetninger av boliger i borettslag økte også i 3. kvartal. Her ble det omsatt 9 500 boliger, noe som er en økning på 8 prosent fra 3. kvartal 2017. Gjennomsnittlig totalpris per bolig var 2,9 millioner kroner, hvorav fellesgjeld utgjorde 341 000 kroner per omsetning. Det var dyrest å kjøpe bolig i borettslag i Oslo. I gjennomsnitt var totalprisen per omsetning 3,8 millioner kroner i hovedstaden, skriver SSB.

Økt salg av fritidseiendommer

Det var også en økning i salget av fritidseiendommer i 3. kvartal.  Det ble det totalt omsatt 3 800 bebygde fritidseiendommer, noe som er en økning på fire prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Gjennomsnittlig kjøpesum per omsatt fritidsbolig på eid tomt var 1,8 millioner, mens gjennomsnittet for fritidsbolig på festet tomt var 1,7 millioner kroner.

 

Print Friendly, PDF & Email