Når du kjøper hytte på fjellet

Rekordsalg av fjellhytter

Salget av hytter på fjellet har skutt i været etter at koronapandemien kom til landet våren 2020.

Antall solgte fritidsboliger i fjellhyttekommunene økte med hele 47 prosent fra tolvmånedersperioden før pandemien, viser fersk statistikk fra Statistisk sentralbyrå.

Gjennomsnittsprisen for en brukt fjellhytte er nå 2,2 millioner kroner, mens en ny hytte koster i gjennomsnitt 4,2 millioner kroner. Prisveksten på brukte hytter har i perioden i gjennomsnitt økt 9 prosent.

Hemsedal høyest

Kilde: SSB, Eiendomsomsetningsstatistikk

Hemsedal, Øyer og Tinn var fjellhyttekommunene med de høyeste medianprisene for hytter solgt i perioden 1. juli 2020-30. juni 2021. I Hemsedal var medianprisen 4,4 millioner kroner, mens medianprisen i henholdsvis i Øyer og Tinn var 3,7 og 3,4 millioner kroner.

Flest hyttesalg i Trysil

Trysil var den kommunen hvor det ble solgt flest fritidsboliger i perioden 1. juli 2020-30.juni 2021. Da ble det solgt 526 fritidsboliger, hvor nye hytter utgjorde 16 prosent av salget.

Det var likevel flere andre kommuner som opplevde sterkere prosentvis vekst. Dette var tilfelle i blant i flere av de kjente fjellhyttekommuene i blant annet Gudbrandsdalen, Hallingdal, Telemark og Valdres.

Del artikkel