Carl O. Geving intervjues av NRK.

NEF på NRK: Det utdannes for mange eiendomsmeglere

«Det utdannes to-tre ganger så mange eiendomsmeglere som det er behov for.» Dette sa NEFs Carl O. Geving i NRK Dagsrevyen onsdag kveld. Han er bekymret for at det blir for mange eiendomsmeglere fremover.

NRK Nyheter tok onsdag 29. juni opp utfordringen med at det nå utdannes for mange eiendomsmeglere for markedet. NEFs administrerende direktør Carl O. Geving ble intervjuet i innslaget, og kommenterte at det i dag utdannes to til tre ganger så mange eiendomsmeglere årlig som det det er behov for.

Innslaget ble sendt i Dagsrevyen21, Kveldsnytt og i enkelte nyhetssendinger på radioen.

For mange meglere, og for få oppdrag

I innslaget var også NEF-medlem Ingvild Aas hos Eie på Frogner i Oslo intervjuet. Hun fortalte om hard kamp om oppdragene, og sa at det er for mange meglere på for få oppdrag.

Prorektor Dag Morten Fongen ved BI avfeide kritikken fra eiendomsmeglerne som en «overforenkling», og sa at «det er en konkurranse som de må tåle.

LES OGSÅ: «Bør eiendomsmeglerfullmektiger sikres en rimelig fastlønn» – kommentarartikkel fra Eiendomsmegleren nr 4-2016 om det samme temaet.

«Tendenser til overetablering»

NEFs administrerende direktør Carl O. Geving utdyper: «De siste årene har det blitt utdannet to til tre ganger flere meglere enn markedet etterspør i store deler av landet. Mange unge mennesker får aldri oppfylt drømmen om  en jobb som eiendomsmegler.», sier han, og fortsetter:

-Samtidig ser vi tendenser til overetablering, og enkelte foretak ansetter flere meglere enn de trenger med det resultat at alt for mange meglere konkurrerer om  få oppdrag.

Carl Geving mener dette gir er svært uheldige konsekvenser:

-Av unge som faktisk får seg fullmektigjobb, forsvinner mange raskt ut av bransjen, når de innser at terskelen for å etablere seg som megler er svært høy. Dette er uheldig for de unge som satser på meglerstudiet, og det er uheldig for bransjens utvikling. NEF har flere ganger adressert saken overfor de som har ansvaret for at det tas inn for mange studenter i meglerutdanningen, sier han.

Se innslaget! Hele innslaget ser du på NRK sine sider her! 

 

Flere medieoppslag

Her er et knippe artikler om temaet som har stått i mediene det siste året:

DN: Ber BI utdanne færre meglere

DN: Hard kamp om meglerjobbene

StudVest: For mange eiendomsmeglere

Dagbladet: Alt for mange vil bli eiendomsmeglere

BT: Eksplosjon av eiendomsmeglere

 

Les også:

Bør eiendomsmeglerfullmektiger sikres en rimelig fast lønn?

Del artikkel