NEF i møte med Forbrukerrådet: Felles interesse og målsetning om trygg bolighandel

En bedre fremtid for norsk bolighandel var temaet da NEF i dag møtte Forbrukerrådet. – Jeg tror vi får en god dialog fremover, sa NEFs styreleder Kurt F. Buck etter møtet.

NEFs styreleder Kurt F. Buck og administrerende direktør Carl O. Geving flankerer Forbrukerrådets direktør Randi Flesland, fagdirektør for bolig Thomas Bartholdsen og juridisk direktør. Med på møtet var også NEFs forbrukerrådgiver Carsten Pihl og Forbrukerrådets forbrukerpolitiske direktør Audun Skeisvoll.

Norsk bolighandel i dag – og mulige løsninger i fremtiden – var på dagsorden da NEFs ledere møtte ledende personer hos Forbrukerrådet med direktør Randi Flesland i spissen.

Finne gode løsninger

Møtet omhandlet mulige løsninger for å få en bedre bolighandel for norske boligselgere og boligkjøpere i fremtiden.

-Når vi legger politisk tilnærming til sides og ser på målsetningene våre, så er de ikke så forskjellige, kommenterte NEFs styreleder Kurt F. Buck etter møtet.

Kurt Buck peker på at både NEF og Forbrukerrådet begge ønsker en tydeligere forståelse av hvilke plikter selger og kjøper har før handelen inngås.

-Vi ønsker begge hensiktsmessige forsikringsordninger, og vi ønsker begge en regulert byggteknisk bransje som lager bedre bedre rapporter med færre forbehold.

Trygg bolighandel er målet

I møtet presiserte Kurt Buck at eiendomsmeglere er tjent med at bolighandelen oppleves som trygg av forbrukerne. Et mål som Forbrukerrådet deler:

– Vi har felles interesse og målsetning om trygg bolighandel. Her er det mye å bygge videre på, kommenterte Kurt Buck.

-Jeg opp levde dette som et meget godt og konstruktivt møte og jeg tror vi får til en god dialog fremover, sa Kurt etter møtet.

Les også: NEF møtte statssekretær i Justisdepartementet – god respons om trygg bolighandel

Print Friendly, PDF & Email