Nedgangen i nyboligsalget fortsetter

Trenden med lavere salg av nye boliger fortsatte også i oktober.

Nye tall fra Boligprodusentenes forening viser at nedgangen i salget av nye boliger så langt i år har gått ned med 21 prosent i forhold til i fjor. Salget av leiligheter og eneboliger ligger henholdsvis  35 prosent og 12 prosent under fjoråret. De siste 12 månedene er det solgt 30 563 boliger.

– Et lyspunkt er at det er solgt 13 prosent flere småhus i år enn i fjor på samme tid ,sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Færre igangsettinger

Nedgangen i salget har også gitt klare utslag i færre igangsettinger av nye boligprosjekter. Hittil i år ligger igangsettingen 3 prosent under fjoråret. Igangsetting av leiligheter og eneboliger ligger henholdsvis 3 prosent og 13 prosent under fjoråret, mens igangsettingen av småhus ligger 29 prosent over fjoråret. De siste 12 månedene er det igangsatt 29 609 boliger.

Vekst i fritidsboligmarkedet

Vi ser en fortsatt vekst i hytte- og fritidsboligmarkedet. Hittil i år ligger salget og igangsetting av fritidsboliger henholdsvis 5 prosent og 11 prosent over fjoråret. Ser vi på siste 12 månedene ligger salg og igangsetting henholdsvis 7 prosent og 24 prosent over.

Print Friendly, PDF & Email