bank_kontor

Kan eiendomsmeglingsforetaket midlertidig leie ut de ansatte til banken?

Det er mange meglerforetak som i dag er bankeide. Finanstilsynet kom i oktober 2017 med et rundskriv som omhandler samlokalisering og samdrift mellom eiendomsmeglingsforetak og banker. Rundskrivet setter klare rammer for hvilken samhandling banken og eiendomsmeglingsforetaket kan ha. En ansatt i et eiendomsmeglingsforetak kan for eksempel ikke samtidig arbeide for banken.

NEF fikk spørsmål fra et medlem om eiendomsmeglingsforetaket hun jobbet i, som er bankeid, i en periode kunne leie ut de ansatte til banken.

Bakgrunnen for dette spørsmålet var situasjonen som har oppstått etter utbruddet av Covid-19. Eiendomsmeglingsforetaket opplevde mindre oppdragsmengde, men ønsket i det lengste å unngå permitteringer av de ansatte. Banken opplevde derimot en større pågang på kundesenteret enn normalt, og hadde behov for ekstra hjelp med å betjene henvendelsene.

Vi har vært i kontakt med Finanstilsynet som bekreftet at eiendomsmeglingsforetaket kunne leie ut ansatte til banken, dersom de ansatte det gjelder utelukkende jobber for banken i den perioden de er leid ut og samtidig mister sin tilgang til eiendomsmeglingssystemene i den perioden de er leid ut til banken.

Del artikkel