Carl O. Geving

– Husholdningene kan forvente forutsigbare rentekostnader

Norges Bank besluttet i dag å holde styringsrenten uendret på 1,5 prosent. Det er gode nyheter for norske husholdninger.

Dagens rentebeslutning betyr at husholdningene kan forvente forutsigbare rentekostnader framover. Dette er en viktig forutsetning for å sikre et stabilt og velfungerende boligmarked over tid, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Slik den nye komiteen for pengepolitikk og finansiell stabilitet i Norges Bank vurderer det vil styringsrenten mest sannsynlig bli værende på dagens nivå den nærmeste tiden.

Komiteens vurdering er at ny informasjon langt på vei bekrefter bildet av den økonomiske utviklingen som ble presentert i desemberrapporten. Risikoen for et kraftig tilbakeslag i verdensøkonomien synes å ha avtatt noe siden i høst, men usikkerheten om utviklingen internasjonalt varer ved. Den underliggende prisveksten er nær inflasjonsmålet. Kapasitetsutnyttingen i norsk økonomi synes å være noe over et normalt nivå, men ny informasjon underbygger at økonomien trolig er nær toppen av konjunktursykelen, skriver Norges Bank i dagens pressemelding.

Noe lavere rentebane

I modellen for renteframskrivingene legger Norges Bank opp til en noe lavere rentebane enn ved forrige presentasjon. Dette kan bety at komiteen vurderer det slik at det er større sannsynligheten for at renten på sikt settes ned, enn at den settes opp.

Del artikkel