Færre eiendomsmeglerstudenter

Det er en klar nedgang i antall studenter som startet på eiendomsmeglerstudiet i høst.

På de åtte høyskolene er det høsten 2016 582 studenter på eiendomsmeglerstudiet, mens det tilsvarende tallet i fjor var 771, skriver Dagens Næringsliv. (innlogging)

BI med sine fire studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger har samlet tatt inn 30 prosent færre studenter på eiendomsmeglerstudiet i år.

De fire offentlige studiestedene på Rena, Bodø, Sogndal og Bø har ikke tatt inn færre studenter, men merket en nedgang på åtte prosent i søkertallet på studiet.

NEF har ønsket tilpasset inntak

Norges Eiendomsmeglerforbund har ved flere anledninger pekt på den tøffe konkurransesituasjonen som har vært i bransjen de senere årene, og at også utdanningsinstitusjonene må tilpasse inntaket av nye studenter etter behovet i markedet.

– Det høres fornuftig ut at de justerer inntaket i forhold til hva markedet etterspør, men effekten av det vil vi i praksis først se om tre år. Det kommer flere kandidater ut enn det bransjen klarer å absorbere. Det er en god del av dem som kommer ut som ikke får jobbe som eiendomsmegler, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund til DN.

Les også: NEF på NRK: Det utdannes for mange eiendomsmeglere

Print Friendly, PDF & Email