Oslo-luftfoto4

Boligprisutvikling som forventet

Boligprisene i Norge utviklet seg som forvente i juni måned.

I gjennomsnitt viser tallene fra Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no at boligprisene sank med 0,2 prosent nominelt i juni måned, mens de sesongkorrigerte prisene steg med 0,6 prosent.

Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for et år siden.

Boligmarkedet er stadig preget av god stemning, god kjøpekraft og god omsetning. Prisbildet er stort sett som forventet i et godt balansert marked, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Omsetningsvolumet er noe lavere enn i juni 2018, men det kan ses i sammenheng med to røde langhelger i juni 2019. Tilbudssiden ved inngangen til juli er høy, og aktivitetsnivået blir trolig noe høyere enn normalt i sommer. Mange boliger til salgs betyr normalt mindre prispress, dog er det noe usikkerhet knyttet til Oslo som har en relativt sterkere prisutvikling enn landet for øvrig, sier Carl O. Geving.

Rekordhøy aktivitet

I juni ble det solgt 9.903 boliger i Norge, noe som er 6,0 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 3,8 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

I juni ble det lagt ut 9.995 boliger til salgs i Norge, noe som er 10,1 prosent færre enn i samme måned i 2018. Så langt i 2019 er det lagt ut 4,8 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2018.

Det tok i gjennomsnitt 42 dager å selge en bolig i juni 2019, noe som er fire dager flere enn i juni 2018. Raskest salgstid hadde Bodø m/Fauske med 19 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 62 dager.

Regional prisutvikling

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i juni hadde Oslo og Ålesund m/omegn med en vekst på 1,3 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Bergen med en flat utvikling.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Fredrikstad/Sarpsborg med en oppgang på 5,2 prosent, mens Bergen hadde den svakeste 12 måneders veksten med en oppgang på 0,3 prosent.

Del artikkel