Boligprisene i juli: Stort volum – uendrede priser

Boligprisene i juli 2018

Det ble solgt nesten 10 prosent flere boliger i juli i år enn i fjor. Prisutviklingen var uendret fra juni til juli.

Boligprisene i juli ble presentert av EiendomNorge, Eiendomsverdi og Finn fredag formiddag. Prisstatistikken viser at boligprisene var uendret fra juni til juli i 2018. Dette er litt bedre enn juli vanligvis er.

Bergen (bildet) og Oslo var de eneste av de store byene med oppgang i boligprisene i juli. I Oslo økte prisene med 1,9 %. Dette er også byer som pleier å ha et godt julimarked. De andre større byene pleier å ha en liten nedgang i prisen i juli. Se tallene nederst i saken.

Viser stor tro på boligmarkedet

Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund kommenterer at juli-tallene viser en god trend:

-Omsetningstallene for juli måned viser god og økende aktivitet i boligmarkedet, selv om det er store regionale forskjeller.

Tro på markedet: Carl O. Geving, administrerende direktør i NEF mener at boligprisene kombinert med ferske utlånstall viser at norske boligkjøpere har tro på boligmarkedet fremover. (Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven)

Carl O. Geving mener også at norske boligkjøpere signaliserer en stor tro på boligmarkedet fremover. Han trekker særlig frem Norges Banks utlånsundersøkelse som kom tidligere denne uken:

-Norges Banks ferske utlånsundersøkelse og Norges Eiendomsmeglerforbund medlemsundersøkelse «Meglerinnsikt» indikerer at husholdningenes tro på boligmarkedet er kraftig styrket gjennom forsommeren, og vi kan trolig forvente en relativt sterk etterspørsel etter boliger ut over høsten.

Les også Carl O. Gevings innlegg: Svingninger i boligprisene

Stort volum – til juli å være

Antall omsetninger i juli var høyt – nesten 10 prosent høyere enn juli i fjor. Dette er høyt til juli å være, men omtrent halvparten av en «vanlig» måned.

Les på våre forbrukersider Bolig360: Så mye kan du låne – dette betyr 5 ganger inntekten!

Totalt er det solgt 52.667 boliger i Norge til og med juli. Det er 2.200 flere enn i 2017.

Som «vanlig» var omsetningshastigheten for boligene som ble solgt i juli høy. I snitt 58 dager på landsbasis. Dette er 20 dager lengre omsetningshastighet enn i juni i år. Samtidig fortsetter omsetningshastigheten i 2018 å være ca 10 dager lenger på landsbasis enn tidligere år.

I og med at antallet boliger som selges i juli er lavere, vil variasjonene i boligprisene kunne være betydelige i og med at det er langt færre objekter enn vanlig som selges.

Slik endret boligprisene seg i juli:

Her er boligprisene for juli. Tolvmånedersendring i parentes.

  • Oslo: 1,9 % (4,9 %)
  • Kristiansand: -1,4 % (-1,5 %)
  • Stavanger m/omegn: -1,6 % (-2,8 %)
  • Bergen: 0,8 % (0,4 %)
  • Trondheim: -1,7 % (-2,8 %)
  • Tromsø: -1.5 % (-1,6 %)

 

Se mer: På våre forbrukersider Bolig360.no finner du stor boligprisoversikt hvor du kan se hva boligene ble solgt for. Les mer her

 

Print Friendly, PDF & Email