visning+1.jpg

Nå kommer det store høstslippet

Publisert: 08.08.12
Sommerferien er over for de aller fleste og dermed kommer det flere boliger ut på markedet.

Bare den siste uken har antallet leieligheter til salgs på finn.no økt med omtrent 1000 boliger, noe som tilsvarer 10 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er mye nytt som kommer nå, så utvalget nå fremover er blant det beste i løpet av året, sier eiendomsmegler og partner Nils O. Nordvik i Nordvik & Partners.

Nordvik tror likevel at de som skal kjøpe et rekkehus eller enebolig vil få mer å velge mellom hvis de venter et par uker.

- Men mange er fortsatt på ferie. Ser man ut av vinduet, er det grunn til å tro at mange har tatt en "hoppepåtur" til syden for å få litt sol og varme. Det med familieboliger er derfor litt dumt å legge ut før skolen begynner, sier Nordvik videre.

Prisøkning

Boligprisene falt med 0,8 prosent i juli måned, men det var på et svært lavt volum. Når det nå kommer flere objekter ut på markedet tror de aller fleste at det igjen vil bli en prisøkning.

- 2,5 prosent prisvekst i august er en god gjetning, men for å få 7,5 prosent vekst i året som helhet må vi faktisk ha en stigning på to prosent i august som varer ut året. Blir veksten 2,5 prosent kommer jeg til å si at det er omtrent som forventet. I fjerde kvartal pleier prisene å falle igjen. I desember faller de gjerne med over én prosent, sier Roger Bjørnstad i i Pöyry Management Consulting til DN.no.

- Vi tror på en sterk august og september, tror det det vil bli en fortsatt prisvekst, sier styreleder i Norges eiendomsmeglerforbund, Tormod Boldvik.