baby_720.jpg
Det skal tidlig spares....

Skal spare fra du blir født

Publisert: 27.06.12
Inngangsbilletten til boligmarkedet har nå blitt så dyr at foreldre gjør lurt i å spare for sine barn allerede fra de blir født.

To av de største bankene har også skjønt at dette er et spareprodukt, og tilbyr kundene sine sparetilbud til boligformål for barn. Hensikten med disse er at foreldrene på lang sikt kan bygge opp nok kapital for barns sine slik at de kommer inn på boligmarkedet når de blir voksne.

Ordningene til DNB og Nordea ligner mye på BSU og har både en øvre grense for sparing og binding til boligkjøp. I tillegg er renten på sparebeløpet god.

Begge bankene henviser til Finanstilsynets krav om 15 prosent egenkapital som årsaken til deres nye sparetilbud til foreldre.

- Det nye kravet til egenkapital og den sterke prisveksten på boliger skjerper behovet for sparing. Vi anbefaler foreldrene og besteforeldrene å øremerke sparingen, og å starte tidligere enn før. Dette vil gjøre det lettere å hjelpe til med barnets første bolig, sier informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i DNB til Aftenposten.

- Dette har gjort det vanskeligere for unge å komme seg inn i boligmarkedet uten hjelp fra foreldrene. Det virker usosialt. Det vil tvinge folk over i leiemarkedet. Økte leiepriser vil føre til at enda flere investerer i boliger de vil leie ut, og dermed presser de opp prisene, sier konserndirektør Jon Sætre i Nordea til avisen.

Les også:  - Unge får sjokk når de får vite at de må betale renter