Slik kjøper du bolig

Klar for visning?
Følg vår guide!

Kjøp bolig med hodet, ikke med hjertet!

Dette er vår guide til boligkjøpet. Her skal du få svar på spørsmålene du har knyttet til det å kjøpe en ny bolig.

Les gjennom guiden, eller les den stykkevis og delt.

Her kan du lese om de ulike trinnene i bolighandelen:

Du finner også link til de ulike trinnene i menyen til høyre (under på mobil).

Forberedelser til å kjøpe bolig

Forberedelser til visningsrunden

Visningen

Budrunden

Kjøpekontrakt og betaling

Overtagelse og innflytting

Reklamasjon

 

Hilsen fra forfatteren:

Det er meningen at «Slik kjøper du bolig» skal være enkel å lese og lett å manøvrere i. Jeg forsøker derfor å bruke et ikke-juridisk språk i størst mulig grad.

Jeg anbefaler deg selvsagt å ta deg tid til å lese deg gjennom hele prosessen fra A til Å slik at du er best mulig rustet til de forskjellige stegene i bolighandelen, men om du ikke har tid til det kan du også gjøre det slik.

For å holde min lovnad om et ikke-juridisk språk, prøver jeg å unngå henvisninger i teksten. Noen ord har linker til vår ordbok, så du kan lese hva ordet betyr.

 

LYKKE TIL!

Peder Normann Raknes

Peder Normann Raknes

Om forfatteren: Denne guiden er skrevet av Peder Normann Raknes, han har over 35 års erfaring fra det norske eiendomsmarkedet. 30 av disse som gründer og daglig leder i forskjellige eiendomsmeglerforretninger.
I løpet av sin lange fartstid har han opplevd mange oppturer og nedturer i markedet. Dette har gitt ham inngående kunnskaper om det norske eiendomsmarkedet.
Nå driver han egen virksomhet som frittstående rådgiver innen eiendom. Har tidligere vært styremedlem i NEF fra 1984 til 1990, og formann fra 1990 til 1993. Han ble utnevnt til æresmedlem av NEF i 2007.
Han har undervist på Eiendomsmeglerhøyskolen før BI overtok utdannelsen, vært sensor ved meglerstudiet og vært medlem i Klagenemnda (nå avløst av Reklamasjonsnemnda for eiendomsmeglingstjenester).

Still spørsmål til Forbrukerrådgiveren!